Vozol Nasıl Şarj Edilir?

Vozol nasıl şarj edilir? Bilindiği gibi Vozol cihazları satın alındığında içerisinde herhangi bir şarj aleti çıkmamaktadır. Hatta birçok modelin kutusunda şarj kablosu dahi yoktur. Peki, Vozol nasıl şarj edilir?

Vozol Puff Nasıl Şarj Edilir?

Vozol, USB Type-C kablosu kullanılarak şarj edilmektedir. Kablonun bir ucu cihazın altındaki şarj bölümüne, diğer ucu ise güç kaynağına (bilgisayar, priz veya powerbank) takılır. Böylece cihaz şarj olmaya başlar.

Vozol tarafından geliştirilen cihazların pillerinin kapasiteleri farklılık gösterir. Yüksek kapasiteli modellerde 650 mAh gücünde pil bulunurken, diğer modellerde ise 500 mAh gücünde pil var. Her ne kadar pil kapasitesi farklılık gösterse de ilgili cihazların şarj edilme şekli aynıdır. Tüm Vozol’ların şarj girişi cihazın altında yer almaktadır ve buradan pil doldurulmaktadır.

Vozol Şarj Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Cihazların bir kısmında dijital ekran vardır ve burada bir şarj göstergesi yer alır. Cihazı şarja taktığınızda buradaki göstergeden pilin dolduğu görülecektir. Zaman içerisinde buradaki değer artacak ve pilin dolduğu böylece anlaşılacaktır.

Bazı cihazlarda ise dijital bir ekran yoktur. Bu tip cihazlarda şarjın dolup dolmadığını anlamak için alt bölümdeki ışığa bakmak gerekir. Cihazın altında yer alan bu ışık, Vozol şarja takıldığı anda yanar. Şarj boyunca kesintisiz olarak yanma devam eder. İşte bu ışık, cihazın şarj olduğu anlamına gelir. Ayrıca buradaki ışık, pil tamamen dolduğunda söner ve cihazın kullanıma hazır olduğu anlaşılır.

Vozol Şarj Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vozol’ların sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi için pillerinin dolu olması gerekmektedir. Pilleri doldururken de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Söz konusu hususlar aşağıdaki gibidir:

  • Orijinal adaptör ve şarj kablosu kullanılmalıdır. Kalitesiz kablo ve adaptör nedeniyle cihaz zarar görebilir.
  • Hızlı şarj özelliği olan cihazlar için buna uygun adaptör tercih edilebilir. Böylece şarj süresi çok daha kısa olacaktır.
  • Güç kaynağı olarak kullanılan powerbank ve bilgisayar gibi araçlar tercih edildiğinde, şarj süresi daha uzun olabilir.
  • Cihazın şarjı olmadan buhar üretmeyeceği ve kullanılamayacağı unutulmamalı ve buna göre hareket edilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir