Vozol Bittiğini Nasıl Anlarız?

Vozol, tek kullanımlık bir elektronik sigaradır ve içerisindeki likit bitene kadar kullanılabilir. Peki, Vozol bittiğini nasıl anlarız?

Vozol Bittiğini Nasıl Anlarız?

Vozol, farklı cihaz seçeneklerine sahip bir markadır. Cihazın özelliklerine göre içerisindeki likidin bittiğinin anlaşılmasının farklı yöntemleri vardır.

Bazı Vozol modellerinde LED veya OLED ekran bulunur. Cihazın üzerinde yer alan bu küçük ekranda ise likit ve şarj göstergesi vardır. Şarj göstergesi takip edilerek ürünün içerisindeki likidin bitip bitmediği anlaşılabilir. Buradan net şekilde cihaz içerisindeki likit seviyesi görülmektedir.

Üzerinde ekran olmayan cihazlarda ise likidin bittiğini anlamak için farklı bir yöntem kullanılır. Likit bittiğinde, üründen gelen aromanın yoğunluğu azalır ve bunun yerini bir yanık tadı alır. Yanık tadının fark edilmesi ile ürünün kullanım ömrünün dolduğu anlaşılır.

Yanık tadı, büyük oranda likidin bitmesinden kaynaklı olarak oluşur. Çünkü coil bölümündeki pamukta likit kalmadığında gelen ısı ile birlikte pamuk yanar. Bu ise kullanıcılara yanık tadı gitmesine neden olur. Likit olduğunda ise buradaki pamuk yanmaz ve likitte bulunan aroma kullanıcılara ulaştırılır.

Yanık tadı, kullanım hatalarına bağlı olarak coil’in yanmasından da kaynaklanabilir. Kullanılmaya başladıktan sonraki birkaç gün içerisinde böyle bir tadın alınması, çoğunlukla coil’den kaynaklıdır. Ancak böyle bir durumda da kullanımın sonlandırılması gerekir.

Vozol Likit Dolumu Nasıl Yapılır?

Vozol, içerisindeki likit bitene kadar kullanılan ve kullan-at formunda olan bir cihazdır. Bundan dolayı daha sonradan likit dolumu yapılabilen bir model değildir. Kullanıcıların bu hususa dikkat etmesi ve henüz cihazı almadan önce tek kullanımlık olduğunu bilmesi gerekir.

Cihazın tasarımına bakıldığında likit dolumu yapılacak bir yerin olmadığı görülecektir. Likit dolumu, sadece doldurulabilir pod bulunan elektronik sigaralara yapılır. Bunun haricindeki tek kullanımlık puff sigaralara likit dolumu yapılamaz.

Cihazın içerisini sökerek ilgili bölüme likit eklemek de işe yarayan bir yöntem değildir. Zira likit bittiğinde coil yanar ve sonradan bu bölüme likit eklense dahi yanık tadı gelmeye devam eder. Sağlığınızı korumak ve farklı risklerle karşılaşmamak için kullanım talimatlarına göre hareket etmeniz çok önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir